Privacyverklaring van Sportkamp Tienen

Sportkamp Tienen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en dat uw privacy wordt gerespecteerd.

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over welke gegevens we verzamelen en hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Sportkamp Tienen houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening EU 2016/679).

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 

  • Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze privacyverklaring;
  • De verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • Passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • Op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen en deze respecteren.

 

Als organisator zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Sportkamp Tienen
Driemolenstraat 51
3300 Tienen
E-mail: info@sportkamptienen.be

 

Aan wie is deze privacyverklaring gericht?

Deze privacyverklaring is van toepassing op al onze huidige en vroegere leden, deelnemers aan activiteiten, personen die belangstelling tonen of toonden voor onze activiteiten, diensten of producten, klanten en leveranciers.

 

Waarom verwerken wij welke persoonsgegevens?

 

Uw persoonsgegevens worden door Sportkamp Tienen verwerkt voor de uitvoering van de volgende doeleinden en rechtsgronden:

  • Administratie van werkende leden (Algemene Vergadering) (Gerechtvaardigd belang)
  • Administratie van deelnemers (Gerechtvaardigd belang, Ondubbelzinnige, actieve toestemming)
  • Administratie van contactgegevens van personeel (Contractuele basis)
  • Communicatie met werkende leden (Gerechtvaardigd belang)
  • Offline communicatie met deelnemers (promo en/of informatief) (Gerechtvaardigd belang)
  • Communicatie met personeel (Gerechtvaardigd belang)
  • Administratie van bestuurders (Raad van Bestuur) (Gerechtvaardigd belang)
  • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (Gerechtvaardigd belang)
  • Verzekering van personeel (Gerechtvaardigd belang)
  • Communicatie met bestuurders (Gerechtvaardigd belang)
  • Online communicatie met deelnemers (promo voor gelijkaardige activiteit) (Klanten: gelijkaardig product)
  • Online communicatie met deelnemers (promo voor andere soort activiteit) (Klanten: gelijkaardig product)
  • Verzekering van deelnemers (Contractuele basis)
  • Begeleiden van deelnemers (Gerechtvaardigd belang)
  • Registratie betalingen (Gerechtvaardigd belang)


Wanneer we uw toestemming vragen voor de verwerking van gegevens, heeft u steeds het recht om de toestemming terug te trekken.

Voor de bovenstaande doeleinden kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen en/of verwerken:

  • Voornaam, roepnaam, familienaam
  • Adres (privé)
  • E-mailadres (privé)
  • Telefoonnummer (privé)
  • E-mailadres (werk)
  • Geboortedatum, leeftijd
  • Geslacht
  • Geboorteplaats

 

We verzamelen enkel persoonsgegevens die u zelf aan ons meedeelt op verschillende wijzen (o.a. inschrijvingsformulieren, invul- en contactformulieren op onze website, persoonlijk/telefonisch/e-mail contact,...). Wij verzamelen geen persoonsgegevens via derden.

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen.

Al dan niet verstrekken van gegevens door u zelf

De vermelde gegevens hebben wij nodig opdat lid kan worden of kan deelnemen aan activiteiten van de vereniging, met uitzondering van:

 

  • Foto's
  • Video-opnames

 

Indien u ons geen toelating geeft om beeldmateriaal en/of uw contactgegevens voor direct marketing te gebruiken, dan publiceren wij geen gerichte foto’s van u en/of ontvangt u van ons geen ongewenste promotionele mails.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden - verwerkers

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij (externe dienstverlener) voor:

  • Het opslaan en verwerken van gegevens in de Cloud (via een Cloud Service Provider zoals Assist)
  • Het verzorgen van de internet omgeving (via een webhosting- of mailhosting-firma)
  • Het verzorgen van IT-infrastructuur (o.a. IT-netwerk, servers,...)
  • Het verzorgen van de financiële administratie (via een extern boekhoudkantoor)
  • Het verzekeren van onze leden, deelnemers en vrijwilligers (via een federatie of koepel, een verzekeringsmaatschappij of makelaar)
  • Het verzorgen en verspreiden van nieuwsbrieven en uitnodigingen (via een online mailservice zoals Mailchimp)

 

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan externe dienstverleners (verwerkers) waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten (of dezelfde bepalingen zijn overgenomen in de contractvoorwaarden).

Met externe dienstverleners (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen.

Verstrekking aan derden - ontvangers

Wij delen persoonsgegevens met de volgende externe partijen:

  • Externe opleiders of trainers

 

Met deze partijen maken wij uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen en te garanderen dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld.

Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan andere derden doorgeven (andere partijen verstrekken), tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is.

Op geen enkel moment verkopen of verhuren wij uw persoonsgegevens aan derde partijen. Wij geven uw contactgegevens ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden.

Wij kunnen persoonsgegevens wel delen met andere derden indien u ons hier (schriftelijk) toestemming voor geeft. U heeft het recht deze toestemming ten allen tijde in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking voor de intrekking daarvan.

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de Europese Economische Ruimte.

 

Hoe lang houden we uw gegevens bij?

 

Sportkamp tienen bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het realiseren van het doel waarvoor deze zijn verstrekt, met in acht name van de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (o.a. op gebied van boekhouding). Bewaartermijnen kunnen evenwel per doel verschillen.

 

  • Administratie van werkende leden (Algemene Vergadering) (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Administratie van deelnemers (5 jaar na deelname aan activiteit)
  • Administratie van contactgegevens van personeel (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Communicatie met werkende leden (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Offline communicatie met deelnemers (promo en/of informatief) (5 jaar na deelname aan activiteit)
  • Communicatie met personeel (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Administratie van bestuurders (Raad van Bestuur) (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Online communicatie met deelnemers (informatief voor activiteit waar men aan deelneemt) (5 jaar na deelname aan activiteit)
  • Verzekering van personeel (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Communicatie met bestuurders (5 jaar, tenzij wettelijk anders bepaald.)
  • Online communicatie met deelnemers (promo voor gelijkaardige activiteit) (5 jaar na deelname aan activiteit)
  • Online communicatie met deelnemers (promo voor andere soort activiteit) (5 jaar na deelname aan activiteit)
  • Verzekering van deelnemers (5 jaar na deelname aan activiteit of na afsluiten verzekeringsdossier)
  • Begeleiden van deelnemers (5 jaar na deelname aan activiteit)
  • Registratie betalingen (5 jaar na deelname aan activiteit)

 

 

Hoe beschermen we uw gegevens?

 

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige toegang, gebruik, verlies of openbaarmaking (...inbreuken, verlies en onrechtmatige verwerking...). Zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

 

  • Alle personen die namens sportkamp tienen van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan
  • Onze medewerkers zijn geïnformeerd (en opgeleid) over het belang van de bescherming van persoonsgegevens. Zij volgen hiervoor een aantal duidelijke richtlijnen en worden op regelmatige basis getraind en bewustgemaakt van hun verantwoordelijkheid.
  • Aan deze medewerkers wordt toegang verleend tot uw gegevens voor zover ze die informatie nodig hebben om hun taken naar behoren uit te voeren.
  • We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze systemen
  • Wij gebruiken een virusscanner en updaten deze systematisch en tijdig, en installeerden een 'firewall'.

 

Mocht zich er toch een incident voordoen waarbij uw gegevens betrokken zijn, dan wordt u persoonlijk verwittigd in de door de wet voorziene omstandigheden.

Uw rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht van inzage en kopie van de persoonsgegevens die op u betrekking hebben.

U heeft recht op verbetering en aanvulling wanneer uw gegevens onjuist of onvolledig zijn.

U heeft het recht op gegevenswissing (verwijdering) van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben, en die niet langer strikt noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor ze werden verwerkt. Wij behouden ons wel het recht voor te bepalen of uw verzoek gerechtvaardigd is.

U heeft het recht op beperking van gegevensverwerking indien u bezwaar heeft tegen de verwerking van bepaalde gegevens, kan u vragen om deze verwerking te stoppen.

Tevens kunt u bezwaar (verzet) maken tegen de manier waarop bepaalde persoonsgegevens van u verwerkt worden. Zo heeft u het recht u te verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor direct marketing-doeleinden (via uit-schrijfmogelijkheden in e-mails).

Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij.

Via het adres bovenaan deze privacyverklaring kan u ons contacteren om uw rechten uit te oefenen, vergezeld van een motivatie voor uw vraag. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Er worden geen enkele categorie van personen onderworpen aan eender welke vorm van geautomatiseerde besluitvorming of profilering.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens of over de uitoefening van uw rechten dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen.

U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming:
Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA)
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
commission@privacycommission.be

 

Wijzigingen aan onze privacyverklaring.

 

Sportkamp Tienen kan zijn privacyverklaring steeds aanpassen. Van deze wijziging zullen we een aankondiging doen op onze website. De laatste wijziging gebeurde 01/04/2021

Oudere versies van onze privacyverklaring zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail als u deze wilt raadplegen.